Mental trivsel

Ifølge WHO vurderes stress i den voksne befolkning som den største fremtidige sundhedsudfordring. Det kan ramme alle. Yoga og mindfulness kan hjælpe, således at konsekvenserne for det enkelte menneske mindskes.

Forløb

Et forløb strækker sig typisk over 5-10 gange og tilrettelægges med udgangspunkt i de fysiske og mentale udfordringer, du ønsker at fokusere på.

Vi starter med en samtale, hvor vi sporer os ind på, hvordan det vil være bedst for dig at starte op, herunder frekvens, omfang og fokusområder. 

Der er altid en vej – også for DIG
Jeg kan støtte, vejlede og inspirere dig til, hvordan du selv kan ændre fastlåste livsvilkår, så du oplever:

 • bedre kontakt med dig selv
 • større indre ro og balance
 • sænket stressniveau
 • forbedret søvn
 • øget mentalt overskud
 • øget accept af tanker, følelser og tilstande
 • styrkelse af dine relationer til andre

Håndtering af stress

Yoga, mentaltræning og mindfulness rummer uvurderlige værktøjer for både krop og sind, når du skal håndtere stressbelastninger på dit nervesystem.

Stress er en kombination af mange faktorer, men ofte er højt ambitionsniveau, store forventninger til egne evner, følelse af utilstrækkelighed og afmagt dele af den indre konflikt, der skaber stresstilstanden. Tempoet og aktivitetsniveauet påvirker nervesystemet. Så selvom vi ikke dagligt befinder os i ”livstruende” situationer, så er en krop i stresstilstand i fuldt alarmberedskab det meste af tiden. Et nervesystem, der konstant er på overarbejde, har indflydelse på blandt andet overblikket, grundigheden, og evnen til at tænke kreative løsninger. Det konstante overarbejde på nervesystemet forsvinder ikke af sig selv.

  Egne erfaringer

  Mit eget liv har i mange år været bundet i høje forventninger til både mig selv og andre. Sammen med et stort behov for at præstere og på den måde vinde andres anerkendelse, har det givet en del indre og uforløst uro over mange år. Efter årevis i dette – livets hamsterhjul og en lang periode, hvor jeg følte mig fastlåst i dårlig trivsel på min arbejdsplads, forkert placeret og utilstrækkelig, endte det i 2017 i en sygemelding efterfulgt af en alvorlig stressrelateret depression, som jeg – tankevækkende nok – var den sidste til at opdage…

  Jeg er tilbage – dog ikke som før, heldigvis – men mere sårbar og samtidig langt stærkere i mit indre fundament.

  Mine redningsplanker har været yoga og mentaltræning gennem mindfulness.

  De planker er nu blevet fundamentet i mit levede liv. De har givet mig pejling og navigation til en dagligdag i harmoni og med en stor tilfredshed og glæde.

  Jeg er her blandt andet for, at du kan finde DIN vej.

  Trine Qvortrup Moltzen

  Selv de vanskeligste veje kan føre til smukke destinationer

   Hos QM YOGA bliver du mødt lige der, hvor du befinder dig i dit liv, og så går vi vejen sammen.

   Er du lige nu og her udfordret på tankemylder, uro og eller travlhed, sæt dig et øjeblik og lyt til denne guidede mindfulness meditation. Det tager 5 minutter og kan gøre en lille forskel i en hektisk hverdag.

   God fornøjelse!

   Da jeg var i en kælder sort som kul, aller dybest nede, mødte jeg Trine. Hun tilbød sin hjælp – skræddersyet lige til mig og mine behov. Langsomt fandt jeg trappens trin og begyndte famlende – trin for trin – at arbejde mig op mod lyset igen.

   Trine er den skønneste, roligste og mest nærværende motivator jeg længe har mødt. Hun har givet mig troen på mig selv tilbage. Givet mig styrken til den fortsatte kamp i systemet og målrettetheden til at koncentrere mig, kun om det vigtige – det jeg selv har indflydelse på. Trine møder mig altid lige der, hvor jeg allermest og helt præcist har brug for det – tak Trine.

   Alice B Parkner

   Jeg har mødt Trine og QM YOGA via et yogaforløb hos Kræftens Bekæmpelse. Jeg kendte ikke ret meget til yoga før, men Trines dygtige instruktion har hjulpet mig til at finde ro i min krop ovenpå et langt og hårdt brystkræft forløb. Jeg har efterfølgende valgt at fortsætte samarbejdet med Trine i et personligt forløb – indrettet præcist udfra hvad jeg har brug for lige nu i mit liv.

   Trine kommer hjem til mig – det giver en ekstra ro og hun har en utrolig evne til at lytte – være til stede for en – komme med løsningsforslag udfra en tæt dialog med mig og vigtigst af alt: give mig sin tid – ingen hast – altid med smil. Jeg var helt sikkert ikke nået så langt som jeg er nu, hvis jeg ikke kunne modtage behandlingen i mit eget hjem.

   Hanne Lyksholm

   Der er altid en vej – også for DIG
   Jeg kan støtte, vejlede og inspirere dig til, hvordan du selv kan ændre fastlåste livsvilkår, så du oplever:

   • bedre kontakt med dig selv
   • større indre ro og balance
   • sænket stressniveau
   • forbedret søvn

   Trine Qvortrup
   Dollerupvej 6, Skelhøje
   7470 Karup J